A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legérélyesebben elítéli Bocsár település magyar nyelvű feliratának megrongálását – áll szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.
„Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket. Mint ismeretes a napokban Antalfalva, Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát. Mindezt összegezvén, számunkra ez az esemény sorozat arra utal, hogy a mesterséges »soha jobb viszonyok« harsogása alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak. A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi/politikai lépést megteszünk az ilyen esetek felszámolására. Tisztelettel  megkérünk minden polgárt a továbbiakban is jellezze a VMDK-nak ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak”.
Felháborodott polgárok jelezték a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felé ismételt településtábla rongálás történt Bánátban. Ezúttal Bocsár magyar nyelvű felirata lett átfestve ismeretlen tettesek részéről.

A VMDK szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotója