A pénteken 18 órától életbe lépő, külföldről hazatérőkkel kapcsolatos új szabályok ismertetése után Darija Kisić Tepvačević, a köztársasági válságstáb tagja a Szerbiai Rádió és Televíziónak a következőket nyilatkozta:

„Mivel a külföldön tartózkodó szerb állampolgárok legnagyobb része Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban található, a péntektől életbe lépő szabály elsősorban rájuk vonatkozik majd, de gyakorlatilag minden olyan országra, amely esetében a koronavírussal fertőzött egyének száma magasabb a miénknél” – mondta Kisić Tepavčević.

A szerb sajtó információi szerint azoknak, akik valamely külföldi országból térnek haza, 24 órán belül jelentkezniük kell háziorvosuknál, aki az illető egészségi állapotától függően eldönti, hogy  az egyénnek továbbra is jelentkeznie kell-e nála, vagy erre nincs szükség.

Az elmúlt napokban Magyarországon jelentősen megnőtt a fertőzöttek száma: a hétfőn közölt adatok szerint az elmúlt huszonnégy órában 844 új fertőzöttet regisztráltak, és öten hunytak el a betegség miatt. Szerbiában vasárnap 108 új fertőzöttről és két halálesetről számolt be a hivatalos honlap, a covid19.rs.

Szerbiában eddig összesen 32 408 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, Magyarországon 13 153-at, Bosznia-Hercegovinában 23 465-öt, Horvátországban 13 598-at, Montenegróban pedig 6712-őt.