A zentai községi képviselő-testületet alkotó huszonkilenc megválasztott képviselőből mindössze tizenhárom jelent meg a szeptember 11-ei díszülésen, amelyen átadták a község idei nyilvános elismeréseit.

Habár a meghívóban és a Thurzó Lajos Közművelődési Központ programajánlójában az szerepelt, hogy a díszülést Szabó Dékány Zsófia, a képviselő-testület nemrég megválasztott elnöke vezeti, ő sem jelent meg az ülésen, s helyette Rácz Szabó Márta, a képviselő-testület alelnöke vezette a díszülést. A Szerb Haladó Párt egyetlen egy képviselője sem jelent meg a pénteki ülésen, vagyis mind a tíz képviselőjük bojkottálta az ünnepséget.

Zenta: Átadták a község idei nyilvános elismeréseit

A díszülésen a Vajdasági Magyar Szövetség tizenhárom képviselőjéből kilenc jelent meg (értesüléseink szerint ketten igazoltan maradtak távol, míg ketten egyelőre ismeretlen okok miatt nem vettek részt az ülésen), s rajtuk kívül az ülésen jelen volt még a Polgári Mozgalom Zentáért három, valamint az Együtt a jobb Zentáért képviselői csoport egy tagja a háromból.

A díszülés utáni koszorúzáson sem jelentek meg a haladók. A zentai csata emlékműnél a zentai önkormányzat, a Vajdasági Magyar Szövetség szervezetei, a Szerb Szocialista Párt, a Magyar Mozgalom és a Rákóczi Szövetség képviselői helyeztek el koszorút.

A Szerb Haladó Párt zentai szervezete egyelőre semmilyen közleményt nem adott ki a bojkottal kapcsolatban, s a közösségi oldalon sem osztottak meg információt, hogy miért nem jelentek meg a díszülésen. Amennyiben ezt megteszik, vagy reagálnak az írásra, frissítjük a cikket.

A Szerb Haladó Párt zentai szervezetének képviselői a képviselő-testület megalakulása után (Fotó: Facebook OO Sns Senta Senta)