Branislav Tiodorović epidemiológus, a köztársasági válsásgstáb tagja kijelentette, hogy a napokban mintegy 25.000 szerbiai turista tér haza külföldi nyaralásból, ez pedig növeli annak kockázatát, hogy Szerbiában lényegesen megnőjön a koronavírus-fertőzöttek száma – írja a 021.rs.

Szavai szerint a tanévkezdés is rejt magában kockázatot, de a legnagyobb gond továbbra is az, hogy sokan  figyelmen kívül hagyják a rendelkezéseket.

„Annak aki belép az országba, tudnia kell, hogy bizonyos kokckázatot hoz magával. Jó lenne, ha azok, akik külföldi nyaralásból térnek haza, néhány napig önkéntes karanténban otthon maradnának. Vigyáznunk kell magunkra, de mások egészségére is” – mondta Tiodorović, aki arról is beszélt, hogy azok az egyetemisták, akik az ország olyan területéről érkeznek, ahol rosszabb a járványhelyzet, szigorúan be kell hogy tartsák a hatályos rendelkezéseket.

„Ez egyébként nem csak rájuk vonatkozik, hanem minden polgárra, mert az intézkedések betartása kulcsfontosságú a vírus elleni küzdelemben” –zárta szavait a szakember.

Branislav Tiodorović (Fotó: archív)