Telefonon beszélt egymással vasárnap Aleksandar Vučić szerb államfő és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Vučić tájékoztatta beszélgetőtársát a tárgyalásokról, melyeket a szerb küldöttség folytatott Washingtonban és Brüsszelben.

A két fél megállapította, hogy Szerbia és Oroszország őszinte barátságot ápol. Egyetértettek abban is, hogy folytatni kell a közös projektek megvalósítását és abban is, hogy a két ország támogatja egymást a nemzetközi politikai porondon” – olvasható a közársasági elnök sajtóosztályának közleményében.

A beszélgetés folyamán Lavrov elmondta: Oroszország mindig támogatni fogja a baráti Szerbiát, Vučić pedig meggyőződését fejezte ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szerbiai látogatása történelmi jelentőségű lesz.

A telefonbeszélgetésről közleményt adott ki az orosz külügyminisztérium is, amely kiemeli: az orosz fél hangsúlyozta, hogy Moszkva álláspontja Koszovó státusával kapcsolatban nem változott, az orosz fél szerint Pristina helyzetét az ENSZ Biztonsági Tanácsa 1244-es határozata mentén kell rendezni.