Szerb állampolgárok, illetve a térség országainak polgárai csütörtök este óta egyszerűbben utazhatnak Montenegróba – írja a 021.rs.

A balkáni országok közül jelenleg Szerbia, Koszovó, Albánia és Észak-Macedónia van az úgynevezett sárga listán Montenegróban. Ezen államok polgárai most már akkor is beutatzhatnak, ha felmutatnak egy 30 napnál nem régebbi pozitív „IgG osztályú antitestek” szerológiai teszteredményt, döntött a montenegrói kormány.

„Ezen országok polgárai beutazhatnak Montenegróba negatív eredményű, az IgM osztályú antitestek szerológiai tesztjével, illetve negatív PCR-teszttel is, amely nem lehet régebbiek 72 óránál. A Montenegróba belőpő polgároknak egy feltételt kell teljesíteniük; az előző 15 nap során nem járhattak a vörös listán szereplő országok valamelyikében, ahonnan tilos beutazni Montenegróba” – áll a kormány közleményben.

Montenegróba eddig csak negatív PCR-teszttel, vagy pozitív Elisa „IgG osztályú antitestek” szerológiai teszttel lehetett beutazni. Ez utóbbit azok kapják, akik már kigyógyultak a koronavírus-fertőzésből.

Egyszerűbb let a belépés Montenegróba