Zoran Drakulić, a Privrednik gazdasági klub elnöke kijelentette, hogy Szerbiában könnyen szociális elégedetlenségbe torkollhat, ha tovább folytatódik a koronavírus-járvány miatt kialakult válság, és 2021 elején tömeges elbocsátások lesznek – írja 021.rs.

Drakulić reményét fejezte ki, hogy nem válik be az az előrejelzése, miszerint a jövő év elején Szerbiában 200.000-300.000 ember marad munka nélkül.

„Őszintén remélem, hogy ez nem következik be, mert ez komoly szociális elégedetlenséget szülhet” – mondta Drakulić, aki a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek közötti minimálbér-tárgyalásokról is szót ejtett.

„Szerbiában a minimálbér megalázóan alacsony, ezzel együtt viszont a gazdaság komoly válságban van. Ha logikusan gondolkodunk, akkor jövőre a minimálbér legfeljebb 35.000 dinár lehet“ – mondta a gazdasági szakember.

Drakulić kitért a Nemzeti Stadion megépítésére is.

„Nem vagyok a terv ellen, de talán alkalmazkodni kellene a gazdasági feltételekhez és jobb időkre hagyni ennek megépítését. A hazai futball eredményei nem indokolják a stadion megépítését, és ilyen gazdasági körülmények közöztt egy ilyen projektnek nem kellene prioritást élveznie“ – zárta szavait Drakulić.

Illusztráció (Fotó: 021.rs)