Kis- és nagyvárosok utcáin egyre több elektromos rollerrel találkozhatunk: egyesek az úton, mások a járdán közlekednek velük. Ez azért történhet így, mert Szerbiában a törvény még mindig nem szabályozza az elektromos roller használatát, ezért egyelőre a tulajdonosok döntenek, hogy hol közlekednek.

Nemcsak Szerbiában, más országokban is komoly fejtörést okozott és okoz az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabályozás, ugyanis az utakon közlekedő járművekhez képest lassabbak, és nem mellékesen szinte semmilyen biztonságot nem nyújtanak ütközéskor, a járdán sétálgató gyalogosokhoz képest viszont gyorsabbak, és komoly sérülést is okozhatnak egy sétálónak.

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség a Tanjug hírügynökség megkeresésére megerősítette, hogy már egy ideje foglalkoznak az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabályokkal, s nemsokára elkészül az új Közlekedésbiztonsági törvény, amely tartalmazza majd az ezekre az eszközökre vonatkozó szabályozást.

Az ügynökség igazgatóhelyettese, Svetlana Miljuš szerint az új törvény az év végéig elkészül majd, vagyis megtörténhet, hogy a köztársasági parlamentbe bejutott képviselők a 2020-as év végén vagy 2021-es év elején vitáznak és szavaznak majd a törvényről. Az igazgatóhelyettes a hírügynökségnek elmondta, a jelenlegi állás szerint valószínű, hogy Szerbiában a szlovén modellt fogják alkalmazni. Ennek a leglényegesebb része, hogy az elektromos rollert nem lehet az autóknak fenntartott úton használni, csakis a járdán lehet vele közlekedni. Emellett az is fontos, hogy a sebessége nem haladhatja meg a gyalogosok gyorsaságát, vagyis hiába képes némelyik roller 25-30 kilométer/órás sebességre, ha a szlovén modellre esik a választás, akkor nem szabad majd 6 kilométer/óránál gyorsabban közlekedni vele a járdán.

Semmi nem védi a rollerest

Magyarországon is sokáig vitatéma volt az elektromos roller, egészen addig, míg a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása (KRESZ) ki nem mondta, hogy ezek az elektromos járművek halk közlekedési eszközök, és emiatt különösen veszélyesek lehetnek a gyalogos közlekedésre nézve, ezért az elektromos rollerek segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így az alábbi KRESZ szabályok érvényesek rájuk.

Az elektromos rollerrel:

– tilos a járdán, autós forgalom elől elzárt területen közlekedni,

– kötelező a vezetői engedély és a biztosítás,

– kötelező a bukósisak,

– közúton maximum 45 kilométer/órával lehet közlekedni.

Ahogy írtuk is, egy autó és egy elektromos roller találkozásakor a rollerest szinte semmi se védi meg, főleg, ha nem visel se bukósisakot, se védőfelszerelést. Szerbiában legutóbb Nišben történt egy baleset, amelynek egyik résztvevője egy taxis volt, a másik pedig egy elektromos rollert vezető 12 éves fiú. A szemtanúk szerint a rolleres maximális sebességgel fordult ki a járdáról az útra, s a hiába rántotta el a kormányt a taxisofőr, nem tudta elkerülni az ütközést, amely következtében a jármű motorháztetője behorpadt, a fiút pedig nyaki és feji sérülésekkel kórházba szállították.

Nyolcéves kor alatt nem lehet

Amíg Szerbiában nem készül el a törvényes szabályozás, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség azt tanácsolja az e-rollereseknek, hogy ne az úton közlekedjenek, hanem a járdán vagy a kerékpárúton. Emellett az is fontos lenne, hogy kiemelten figyeljenek oda azokra a személyekre és járművekre, amelyek ugyanezen a területen közlekednek.

Ha a járdát választják, akkor nagyon fontos, hogy ugyanolyan sebességgel közlekedjenek, mint a gyalogosok, vagyis hat kilométer/óránál ne menjenek gyorsabban, mivel a járdán sétáló személyek nem számítanak arra, hogy hirtelen megjelenik egy jármű, amely jóval gyorsabb náluk. Különös figyelmet kell szentelniük a járdán levő gyerekekre, nehogy elüssék őket, vagy a kicsik nekiütközzenek, ugyanis a szülők – abból a megfontolásból kiindulva, hogy a járdán csak gyalogosokkal találkozhatnak – nyugodtan engedik futkározni a gyerekeket a járdán – figyelmeztetett Miljuš. A szakember arra is kitért, hogy a szülők, mielőtt rollert vesznek a csemetéjüknek, ismerkedjenek meg azzal, hogy milyen veszélyekkel jár egy ilyen jármű használata, járják körbe a rollerrel való közlekedés viselkedési szabályait, beszéljenek arról, hol és mikor szabad vele közlekedni, valamint a szükséges védőfelszerelést is vásárolják meg. Amennyiben késő délután is használják a rollert, akkor mindenképpen vegyenek fel egy fényvisszaverő mellényt, legyen elöl és hátul is lámpa a rolleren.

Miljuš arról is beszélt, hogy az e-rollert nyolc éven aluli gyermek nem vezetheti majd, s 12 éves korig kötelező lesz a bukósisak használata.

Védőfelszerelést is vásároljon!

Ami más országok tapasztalatát illeti, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata eljuttatta a Közlekedésbiztonsági Ügynökségnek az ajánlását, valamint azokat a törvényeket is, amelyeket más európai országokban alkalmaznak. Franciaországban a korábbi törvény az e-rollereket gyalogosként kezelte, az új azonban már tiltani fogja, hogy a járdán közlekedjenek, hanem csak kizárólag a kerékpárutat vagy az autóknak fenntartott utakat használhatják, azzal, ha a járdán mennek át, akkor le kell szállniuk, és tolniuk kell a rollert.

Az elektromos rollerek az elmúlt néhány évben tettek szert rendkívüli népszerűségre, ami a koronavírus-járvány ideje alatt tovább nőtt, ugyanis sokan inkább az e-rollert választják a tömegközlekedési eszközök helyett. Könnyű vezetni őket, parkolóhelyet is egyszerű találni az e-rollernek, így egyre több helyen terjedt el a használatuk.

Azok, akik úgy döntenek, hogy beruháznak egy e-rollerbe, előtte alaposan mérjék fel, a környezetükben mennyire lenne biztonságos egy ilyen eszközzel történő közlekedés, s ha úgy döntenek, hogy megéri, akkor mindenképpen vásároljanak minőségi védőfelszerelést is hozzá, ami alatt elsősorban a bukósisakot értjük.

Egy minőségi e-roller akár harminc kilométer/órás sebességre is képes (Fotó: 021.rs)