Aleksandar Vučić azt üzente a nyugdíjasoknak, hogy ne idegeskedjenek, mert a járandóságuk nemcsak biztos és rendszeres, de az jelentős mértékben emelkedni is fog, írja a 021.rs.

A szerb elnök azt is beharangozta, hogy állam szorgalmazni fogja a 2021-es évi minimálbér összegének emelését, és az adóterhek csökkentésével fog segít segíteni a munkáltatóknak, hogy ne kelljen elbocsátaniuk alkalmazottaikat.

– Bízom benne, hogy mindenki elégedett lesz – mondta az elnök.

– Remélem, az állam segíteni tud, hogy a minimálbér legalább kétharmadával növekedjen – mondta Vučić, de hozzátette, az állam nem tudja minden munkáltató álmát megvalósítani.

Az elnök kiemelte, hogy Szerbiában a második negyedévben 7,5 százalék alá csökkent a munkanélküliség, ami történelmi minimumnak számít még a legfejlettebb országok esetében is.

Vučić beharangozta, hogy ezeket az adatokat hétfőn hivatalosan is közlik majd. Szerbia ugyanis a munkanélküliség tekintetében első ízben, ráadásul a koronavírus-járvány közepette, az európai országok átlaga felett, a legfejlettebb országok szintjén áll.

– Szerbiában soha nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, nemcsak a múlt század kilencvenes éveitől kezdve, hanem 1878 óta – szögezte le az államfő.

Az elnök ezt azzal magyarázta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az állam intézkedései jól irányítottak és okosan elgondoltak voltak, ez pedig rendkívüli jó hatást eredményezett.

Vučić a nyugdíjasoknak azt üzente, hogy nyugodtak lehetnek, mert járandóságuk rendszeres lesz, és emlékeztetett, hogy elfogadásra került a svájci modell alkalmazása, ami alapján a nyugdíjak növekedésére lehet számítani.

Aleksandar Vučić (Fotó: Archív)