A Vajdasági Magyar Szövetség egyik legaktívabb magyarkanizsai tagja, aki 2016 és 2018 között az önkormányzatban sport- és ifjúsági tanácsosként is tevékenykedett, augusztus 21-től a Szerb Haladó Pártban folytatja politikai pályafutását. Zoran Teslić 2011 óta volt a VMSZ tagja, vagyis kilenc év után döntött úgy, másik pártban képzeli el a jövőt.

A fiatalok az erőnket képezik – mondta a Szerb Haladó Párt magyarkanizsai szervezetének elnöke, Rakić úr Zoran Teslić úr csatlakozásának alkalmával, aki nemcsak fiatal, hanem sikerorientált is és ma már politikai pártunk tagja. Együttes elkötelezett munkánkkal szeretnénk megmutatni polgárainknak, hogy nyitottak vagyunk mindazok iránt, akik készen állnak arra, hogy elkötelezettségükkel és felelősségteljes munkájukkal és életmódjukkal velünk együtt Magyarkanizsát a 2020-2025 periódusban olyan helyszínné változtassák ahol a fiatalok véleménye és az innováció képezi a jövőt. Szeretettel üdvözöljük köztünk Zoran Teslićet! – olvasható a Szerb Haladó Párt hivatalos Facebook-oldalán augusztus 21-én megjelent bejegyzésben, amiből egyértelműen kiderül az egyik úr örül és büszkén fogadja pártjába a másik urat.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2196559833822566&id=795010657310831

 

Az eset érdekessége, hogy a pártváltás következtében a Szerb Haladó Pártnak, amely nem indult a Magyar Nemzeti Tanács választáson, már van egy tagja az MNT-ben: ez úgy történhetett meg, hogy Zoran Teslić a Magyar Összefogás (=VMSZ) listáján jutott be az MNT-be, ahol a tanács mellett az Oktatási Bizottságba is bekerült.

 

Mivel szerepelt a listán, így természetesen a Magyar Összefogást népszerűsítő videó is készült róla  a kampányban:

https://www.facebook.com/magyarosszefogas.rs/videos/594188864317852/

 

A Magyar Nemzeti Tanács honlapján Zoran Teslić életrajza így fejeződik be:

2011 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Már csak az a kérdés, mikor bővítik ki egy mondattal, amely úgy szólna:

2020. augusztus 21-től a Szerb Haladó Párt tagja.

Zoran Teslić a VMSZ-ből a Szerb Haladó Pártba igazolt (Fotó: magánarchívum – Facebook )