A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója a tanévkezdés elhalasztását kéri az illetékesektől – írja a 021.rs.

A szakszervezet hétfői közleménye szerint szerint a helyi önkormányzatoknak nincs pénze beszerezni az iskolák fertőtlenítésére szolgáló vegyszereket, illetve maszkokat. Több időre van szükség, hogy biztosítsák a tanárok és tanítók, illetve a diákok megfelelő egészségügyi védelmét, ezért kérik a tanévkezdés elhalasztását.

„Az iskolák még nem kapták meg a redukált oktatási terveket és programokat. Az sem világos mi a teendő, ha az iskolában fertőzött diákot, vagy tanügyi dolgozót észlelnek, valamint nincs elegendő tanár, illetve tanító, aki megvalósíthatná a minisztérium által kidolgozott modellt“ – áll a szakszervezet közleményében, amelyben hozzáteszik, ahogy ha ilyen feltételek mellett kezdődik meg a tanév, akkor az nem fog sokáig tartani.

„Ebben a káoszban, amit a koronavírus, illetve az oktatási minisztérium okozott, határozott utasítások nélkül, nagylétszámú osztályokkal, tanteremhiánnyal küzdve, lehetetlen a biztonságos tanévkezdés Szerbiában” – teszik hozzá a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniójának közleményében.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)