Maglai Jenő, Szabadka Polgári Mozgalmának frakcióvezetője, korábbi polgármester diplomavásárlással gyanúsította meg Stevan Bakićot, akit a Szerb Haladó Párt javaslatára a városi képviselő-testület pénteken nevezett ki polgármesteri posztra.

– Egy olyan személy, aki vásárolta a diplomáját, nem kellene, hogy magas rangú politikai posztot töltsön be. Szabadka egy újabb mélypontra érkezett, de a jövőben még ennél is lejjebb süllyedhetünk – fogalmazott Maglai Jenő.

Ettől függetlenül Maglai úgy véli, hogy Bakić példásan vezeti majd a várost, hiszen „ő egy szorgalmas pártkatona”, ugyanakkor szerinte a politikai kontinuitás nem fog jót hozni a Szabadkának.

Szabadka: Stevan Bakić az új polgármester, Kern Imre az alpolgármester

Amint arról korábban hírt adtunk, ma tartotta alakuló ülését a szabadkai városi képviselő-testület, melynek elnökévé Pásztor Bálintot, a VMSZ listavezetőjét választották. Pásztort, aki a VMSZ egyik alelnöke, az alakuló ülésen a 67 tagú VKT-ból 59-en támogatták. A VKT újonnan megválasztott elnöke köszönetet mondott az őt támogató képviselőknek és azt ígérte, hogy a következő időszakban mindenkinek partnere lesz, aki a város fejlődését helyezi előtérbe.

Az újonnan kinevezett polgármester azt mondta, hogy Maglai Jenő a szószékről súlyos vádakat és rágalmakat fogalmazott meg.

– Önnek kötelessége lett volna, hogy bejelentse a belügyminisztériumban, ha tudomása van bármiféle diplomavásárlásról. Azok az eredmények, melyeket korábbi tisztségek betöltése során elértem, rólam árulkodnak, amiről pedig ön beszél, főleg a mai állítása, önről árulkodik – mondta Bakić.

Maglai a Vajdasági Magyar Szövetséget is bírálta, amiért az ülésen támogatta a kontinuitás politikáját, miközben a választást megelőzően éppen ez ellen kampányolt.

– Maguk szólították fel a polgárokat, hogy szavazzanak ez a politika ellen, most pedig támogatják – mondta Maglai, az országban és a városban a választásokat követően előállt állapotot diktatúrának nevezte.