A bejrúti kikötőben történt pusztító erejű robbanás következményeinek enyhítésére Szerbia 11,9 millió dinárral segíti Libanont, közölte a Nova Ekonomija.

A Hivatalos Közlönyben megjelent információ szerint a pénzt a költségvetési tartalékokból biztosítják.

A közel kétszáz halálos áldozatot követelő robbanást a kikötőben tárolt, néhány évvel ezelőtt egy hajóról lefoglalt nagy mennyiségű ammónium-nitrát okozta.

A tragédiát követően a libanoni polgárok tömegei vonultak utcára, így fejezve ki elégedetlenségüket a felelőtlen és korrupt politikusok iránt.

A gazdasági problémákkal küzdő országnak más államok is segítséget ígértek, ugyanakkor a libanoniak attól tartanak, hogy a pénz a politikusok zsebében köt ki. Az adományozók viszont azt ígérik, hogy a 250 millió eurós támogatást közvetlenül a lakosság kapja, hogy azzal a hatalom ne tudjon visszaélni.

Meghaladja a százat a bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma (videó)

Kéthetes vészhelyzetet és három napig tartó gyászt hirdettek Bejrútban, Libanon fővárosában, miután kedd délután két iszonyatos robbanás történt a kikötőben. A hatásuk kilométerekkel odébb is érezhető volt, épületek ablakai törtek be, mennyezetek szakadtak le – írja a 444.hu. Eddig legalább 100 halottról és négyezer sérültről tudni, de folyamatosan emelkedik az halálos áldozatok és a sebesültek száma is.