– A szerbiai szakértőkből álló csoportoknak kell majd megítélniük, hogy mennyire biztonságos az a koronavírus elleni védőoltás, amelyet Oroszország fejlesztett ki – mondta kedden Aleksandar Vučić. Szerbia elnöke arról is beszélt, hogy az ország készen áll mindenkivel tárgyalóasztalhoz ülni a vakcina beszerzésével kapcsolatban. Vučić hozzátette, neki természetesen van arról tudomása, hogy az illetékesek kikkel folytatnak tárgyalásokat a védőoltásról, s azt is tudja, hogy kikkel írtak alá memorandumot az együttműködésre vonatkozóan és hogy figyelemmel követik a védőoltás megalkotásának második és harmadik fázisát, írja a Beta hírügynökség.

Mint ismeretes Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden bejelentette a SARS-CoV-2 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését.

Radovanović : A szerb orvostudomány legnagyobb megtévesztésének vagyunk áldozatai

Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián hangsúlyozta, hogy a világon először jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírus ellen. Az orosz államfő szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben. Közölte, hogy egyik lánya is megkapta az oltást.

„Meg kell kezdenünk a vakcina tömeggyártását, hogy mindenki, aki csak akarja, igénybe vehesse tudósaink vívmányát” – mondta az orosz elnök.

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke (Fotó: FoNet)