Zoran Radovanović epidemiológus kijelentette, hogy a visszavonja azt a korábbi kijelentését, miszerint Szerbiában a hatalom eltitkolta a koronavírus-fertőzésben elhunytak számát, és cselekedetüket „halottakkal való kereskedelemnek” minősítette – írja a 021.rs.

„Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a 800 éves szerb orvostudomány legnagyobb megtévesztésének vagyunk áldozatai“ – mondta Radovanović, akiről a Szerb Haladó Párt (SNS) šabaci szervezete az állítja, hogy „Đilas embere“ és a Szabadság és Igazság Pártja elnökének politikai érdekeit szeretné megvalósítani.

Radovanović erre a vádra azt mondta, hogy nem nagyon érdemes ezzel foglalkozni, mert a hatalmon lévők minden esetben ilyen módon szeretnének leszámolni a másként gondolkodókkal.

A történethez tartozik, hogy Šabac polgármestere, aki nem az SNS tagja, Radovanovićot járványügyi tanácsadóként alkalmazta, a haladók helyi szervezete szerint viszont az epidemiológusnak nincs ehhez megfelelő képzettsége és leginkább azzal tűnik ki, hogy a köztársasági válságstábot, meg a kormányt bírálja.

„Én mint tanácsadó nem hozok semmiféle döntést. A polgármester különböző jellegű ügyekben más-más tanácsadó véleményét kérheti ki. Ha így nézzük, akkor Ana Brnabić – aki a köztársasági válságstáb vezetője – sem rendelkezik semmiféle képzettséggel, ami a járványügyet illeti, mégis fontos döntéseket hoz ilyen ügyekben“ – fejtette ki véleményét Radovanović, aki hozzátette, hogy szerinte azok a kollégái, akik tagjai a válságstábnak szégyellik magukat, amiért ilyen emberek társaságába keveredtek, mint az SNS tagjai.

Zoran Radovanović (Fotó: archív)