A Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) mintegy kétszáz munkavállaló elbocsátására készül – írja a szerb sajtó.

A Cenzolovka arról ír, hogy olyan dolgozókról van szó, akik nincsenek állandó munkaviszonyban, hanem szerződéses alapon dolgoznak a médiaháznak.

Az RTV a közelmúltban már megvált 56 munkatársától, és úgy néz ki, hogy az őszi műsorrácsot közel 260 emberrel kevesebben kezdik el.

A Cenzolovka információi szerint azért kerül sor a dolgozók elbocsátására, mert a kormány a költségvetés módosításával mintegy 201 millió dinárral kevesebbet biztosít erre az évre az RTV-nek.

Miodrag Koprivica a médiaház vezérigazgatója megerősítette a sajtóinformációkat, hogy azoknak a munkatársaknak, akik egy munkaközvetítő cég közvetítésével dolgoznak az RTV-ben és augusztus 30-án lejár a szerződésük, nem hosszabbítják azt meg. Koprivica szerint a 257 szerződéses munkatárs közül az elbocsátás mintegy 200 dolgozót érint.

Az RTV szerződéses munkatársait csak az menthetné meg, ha a kormány a költségvetés újbóli módosításával az idei évre tervezett összeget biztosítaná a médiaháznak, de szakértők szerint erre igen kicsi az esély.

Illusztráció (Fotó: 021.rs)