A horvátországi illetékesek vasárnap közölték: az utóbbi 24 órában 77-tel nőtt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, két személy pedig elhunyt a Covid-19 következményei miatt.

Jelenleg Horvátországban összesen 569 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 120-an vannak kórházban, nyolc személy szorul lélegeztetőgép segítségére.

Horvátországban február 25-én jegyezték az első koronavírus-fertőzést, azóta összesen 5543 személynél azonosították a betegséget, 157 személy vesztette életét.

A Dr. Fran Mihaljević nevét viselő, fertőző betegségekkel foglalkozó klinika igazgatója a horvát RTL vendégeként kijelentette: lefelé irányuló trend rajzolódik ki, az új fertőzések zöme gócpontokhoz köthető.

Az igazgató szerint Horvátország biztonságos a turisták számára, az oda látogatók nagy része rendkívül fegyelmezettek, a vendéglátó helyek üzemeltetői is tisztában vannak azzal, hogy szoros a kapcsolat a sikeres szezon és a megbetegedések száma között. A szakember úgy látja, a gondot az okozza, hogy a fiatalok zömmel lakodalmakban, legény- és lánybúcsúkban, illetve egyes éjszakai szórakozóhelyeken fertőződnek meg.