– A szerb kormány, az oktatásügyi tárca és a válságstáb támogatná, hogy az alsós diákok és az ötödikesen az iskolapadokban kezdjék meg a tanévet szeptember elsején – jelentette ki Ana Brnabić kormányfő.

A miniszterelnök tudatta: Szerbiában javulófélben van a járványügyi helyzet, amelyet az utóbbi 11 nap történései is bizonyítanak, amikor folyamatosan csökkent a kórházba kerülő betegek, illetve folyamatosan nőtt a kórházakból elbocsátottak száma.

„Ahhoz a döntéshez állunk a legközelebb, hogy az alsósok és az ötödikesek jelenléti tanításon vegyenek részt szeptember elsejétől” – mondta Brnabić.

A koronavírus elleni esetleges vakcinákról szólva a kormányfő elmondta: Szerbia több állammal is tárgyal az oltóanyagról és az első 20 állam között lesz, amely megkaphatja azt.

„Garantálom, hogy Szerbia az első országok között lesz, amelyek megkaphatják az oltóanyagot. A vakcina csak akkor kerül az országba, ha már teljesen biztonságos lesz; szakértőink figyelemmel kísérik az előállítási protokollokat és a tesztelési fázisok dokumentációját” – mondta a kormányfő, tudatta a nova.rs portál.