Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan – közülük sokan súlyosan – megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében, írja az MTI.

A kozsíkódei rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül  néhány kivétellel senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

A fedélzeten 190 ember – 184 utas és hatfős személyzet – tartózkodott; a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső, a pálya csúszóssága és a rossz látási viszonyok okozták. A gép túlfutott a Kerala állambeli város repülőterén a leszállópályán, majd összetört. Az ottani repülőtér egy domb tetején van. A jármű a kicsúszás után tíz métert zuhant lejjebb, mielőtt kettévált.

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz. A főpilóta és a másodpilóta életét vesztette. A sérültek közül 15-nek az állapota válságos. A dpa hírügynökség egy sértetlen utasról, egy kislányról tud, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A gépen olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a kroronavírus okozta járvány miatt külföldön rekedtek, és most tértek haza.

A dél-ázsiai országban a legsúlyosabb légi katasztrófa 1996-ban történt, amikor egy szaúd-arábiai repülőgép a levegőben összeütközött egy kazahsztánival. Akkor az összes utas és személyzet meghalt; 349-en voltak.

A gép túlfutott a Kerala állambeli város repülőterén a leszállópályán, majd összetört (Fotó: Khaleej Times)