Az állam augusztus 7-én, pénteken fizeti ki a minimálbér 60 százalékát, vagyis munkavállalókként 18.000 dinárt – írja az RTV honlapja.

Több mint 235.000 cég megközelítőleg egymillió dolgozója kapja meg az állami támogatást. A pénzügyminisztérium 18,4 milliárd dinárt fordít erre a célra.

Az állam a koronavírus-fertőzés gazdasági hatásainak enyhítésére hozott második intézkedéscsomagjának lényeges változása, hogy most azokat a cégeket is bevonták a programba, amelyeket március 15-e után, de legkésőbb július 20-áig alapítottak meg.

A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) adatai szerint összesen 13.550 ilyen vállalat van. Nekik szeptember 15-éig kell átadniuk az adók és járulékok elszámolására vonatkozó adóbevallást, majd a külön erre a célra megnyitott számlákra szeptemberben érkezik meg a minimálbér 120 százaléka.

Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek az első intézkedéscsomag részeként három hónapig folyósították a minimálbért, nem kell ismét jelentkezniük, automatikusan megkapják a támogatást.

Illusztráció