A zenész szerint Trump az elnökválasztási kampányában, illetve más politikai gyűléseken is illetéktelenül használta fel dalait – írja a hvg.hu.

Neil Young szerint Donald Trump megszegte a szerzői jogi törvényeket, amikor a zenész dalait használta a választásai gyűlésein és kampányrendezvényein. Young álláspontját kedden hallgatta meg egy New York-i bíróság. Az elnök kampánystábja még nem kommentálta a vádakat.

Neil Young azt állítja, hogy már 2015 óta kifogásolta, hogy Trump a zenéjét használja, de a panaszaival „szándékosan” nem foglalkoztak. Most 150 ezer dolláros kártérítést kér minden olyan alkalomért, amikor Trump politikai rendezvényén felhangzott valamelyik dala.

Young ügyvédei hangsúlyozták, hogy a védencük nem tudja jó lelkiismerettel hagyni, hogy a zenéjét egyfajta himnuszként használják egy megosztó és gyűlölködő kampányban.

https://www.youtube.com/watch?v=GYT8yc3bf1k

Nem Neil Young az egyetlen, akit zavar, hogy Trump kampánystábja az ő dalaival dobja fel a gyűléseit. Múlt hónapban a Rolling Stones helyezett kilátásba jogi lépéseket, Mick Jagger és Keith Richards mellett pedig az Aerosmith és Elton John is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben felszólították a politikusokat, kérjenek engedélyt a zenéjük felhasználásához.

Neil Young (Fotó: Flickr)