A mindössze huszonegy éves Nikola Lazić lett a köztársasági parlament legfiatalabb tagja: a Belgrádban élő fiatalember az Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért listáról jutott be a szkupstinába.

Az ő esete egy újabb kiváló bizonyíték arra, hogy Szerbiában első helyen a párthovatartozás, valamint a sógor-koma-jóbarát vonalon intéződnek a dolgok, s erre a köztársasági parlamentbe való bekerülés is jó példa, ugyanis minő véletlen, hogy a fiatalember édesanyja, Verica Lazić 2017. óta Aleksandar Vučićnak, Szerbia elnökének a tanácsadója, írja a Nova.rs.

Nikola Lazić a Megatrend magánegyetem kultúra és média szakos hallgatója, a foglalkozását tekintve pedig fizioterapeuta technikus. Az édesanyját 2017 novemberében nevezték ki Aleksandar Vučić szociális és egészségügyi kérdéskörrel megbízott tanácsadójának. Verica Lazić korábban a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap megbízott igazgatója volt, de benyújtotta lemondását, amelyet azzal indokolt meg, hogy nem tud megfelelően együttműködni Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterrel.

Nikola Lazić egy eklatáns példája annak, hogy pártkönnyvel és pártkapcsolatokon keresztül milyen könnyű jól fizető, állami munkahelyhez jutni.

A fiú 21 évesen parlamenti képviselő, az anyja két és fél éve Aleksandar Vučić tanácsadója (Fotó: printscreen)