Ana Brnabić jelenlegi kormányfő a Pink Televíziónak adott interjújában amellett, hogy rajta kívül van még egy jelölt a miniszterelnöki posztra, arról is beszélt, hogy Aleksandar Vučić,  Szerbia és a Szerb Haladó Párt elnöke azt kérte tőlük, véleményezzék azt a négy opciót, amelyet felvázolt a lehetséges kormányalakítással kapcsolatban.

Az első verzió szerint a Szerb Haladó Párt és a Szerb Szocialista Párt alkotná a kormányt, a második szerint a SNS az Aleksandar Šapić vezette SPAS-szal lépne koalícióra, a harmadik lehetőség az elsőt és a másodikat is magába foglalja, vagyis a Szerb Haladó Párt, a Szerb Szocialista Párt és a SPAS alkotná a kormányt, míg a negyedik variáció szerint a Szerb Haladó Párt csak a kisebbségi pártokkal, többek között a Vajdasági Magyar Szövetséggel is, lépne koalícióra.

„Én a négyesre szavaztam, vagyis arra, hogy a Szerb Haladó Párt a kisebbségi pártokkal alkosson koalcíiót.  Úgy gondolom, hogy ez lenne a legjobb opció Szerbia számára“ – mondta Ana Brnabić.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői – Pásztor Bálint, Pásztor István, Kovács Elvira, Juhász Bálint – és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke (Fotó: Beta)

Brnabić: Én vagyok az egyik jelölt a miniszterelnöki posztra