Szerbia Katonai Szakszervezete, amely állítása szerint 7200 tagjával az egyetlen reprezentatív szakszervezete a hadügynek, Fekete Plakettet adományozott Aleksandar Vulin védelmi miniszternek, és ezzel nemkívánatos munkaadónak nyilvánította, írja a Beta hírügynökség.

A szakszervezet közleményében többek között kiemelik, hogy egyesek visszaélnek a katonaság tekintélyével, folyamatosan rombolják azt, csupán azért, hogy egyetlen embernek kedvezzenek. Hozzáteszik, a plakettel mindenképpen azt szeretnék kifejezni, hogy elégedetlenek a munkaadójuk, vagyis Aleksandar Vulin munkájával.

A lista hosszú, emelik ki, de többek között az elégedetlenség oka az, hogy a Szerb Katonaság vesztesége az elmúlt néhány évben nagyobb, mint a háborúk alatt, mert a katonaság tagjai számára nem fizetik az útiköltséget a megfelelő arányban, nincs egytálétel pénz, ahogyan nem ismerik el az elvégzett iskolákat, vagyis a továbbképzésért sem jár előléptetés. Vulint emellett az Alkotmány megsértésével, törvényekkel való visszaéléssel is vádolják, továbbá azzal, hogy magáncélokra használta fel a katonaságot és annak tagjait.

    Aleksandar Vulin védelmi miniszter (Archívum)