Szombaton Berlinben több ezren tüntettek a járvány miatt bevezetett intézkedések ellen a Brandenburgi kapunál. A rendezvény mottója „A pandémia vége – A szabadság napja” volt, írja a 444.hu német sajtóértesülések alapján.

A Tagesspiegel beszámolója szerint a megmozduláson főleg konteóhívők, ezoterikus jobboldaliak és szélsőjobboldaliak vettek részt.

A hivatalos számok szerint demonstráción 17 ezren vehettek részt, de mivel nem tartották be a távolságtartási higiéniai szabályokat, a rendőrség elkezdte feloszlatni a tömeget.

De a tüntetők nem akarják elhagyni a helyszínt, sokan egyszerűen leültek a földre. Amikor a rendőrség bejelentette, hogy a tüntetést feloszlatják, a tömeg fujolni kezdett. Ugyanakkor a színpadot kiürítették, és közölték a szervezőkkel, hogy nem tarthatnak több beszédet. A szervezők erre spontán tüntetésre biztatták az embereket.

Németországban újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: a Robert Koch Intézet adatai szerint szombatra 955 koronavírusos beteget regisztráltak.