Rade Panić, a Szerbiai Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének elnöke felszólította a hatalom képviselőit, hogy ne provokálják az orvostársadalmat, mert ha az orvosok úgy döntenek, hogy beszüntetik a munkát „az senkinek nem lesz jó” – írja a 021.rs.

Panić arra reagált, hogy több olyan szerbiai orvosra is nyomást gyakoroltak, akik aláírták azt a petíciót amellyel a köztársasági válságstáb leváltását követelik. Egyébként maga  Panić is aláírta a kezdeményezést, amelyet már mintegy 2.700-an szignóztak.

„Nem akarunk munkabeszüntetést, de figyelmeztetjük őket, hogy ne provokáljanak, mert akkor igazából megmutatjuk milyen állásponton vagyunk” – mondta a szakszervezeti vezető.

Felmondott a doktornő, aki aláírta a válságstáb leváltását követelő petíciót

Felhívta azon kollégái figyelmét, hogy akiket az ügy miatt nyomásgyakorlás ér, bízzanak a szakszervezetben, mert az meg tudja őket védeni.

„Egyes esetekben hosszadalmas az eljárás, de ha egységesek leszünk, akkor meg tudjuk védeni érdekeinket“ – vélte Panić, aki arról is beszélt, hogy Szerbiában a munkaügyi eljárások meglehetősen hosszadalmasak, mert az illetékes szervek lassan végzik a munkájukat.

Panić szerint sok orvos van kitéve nyomásgyakorlásnak (Fotó: 021.rs)