Nyílt levelet intézett Ada Község Törzskarának a Vajdasági Magyar Szövetség adai szervezetének az elnöksége. A levél lényegében abból áll, hogy felkérik Ada Község Törzskarát, hogy a piacok bezárásáról hozott rendeletét vizsgálja felül, és a bezárás helyett biztosítsa a piacok biztonságos működésének körülményeit a rendszeres fertőtlenítés és a védőeszközök biztosításával, ahogyan az más, környező községekben zajlik.

A nyílt levél szerint a bezárt piacok komoly gazdasági károkat okoznak főként a helyi kistermelőknek. A VMSZ helyi szervezete azt javasolja, hogy a piacok bezárására csak akkor kerüljön sor, ha a biztonságos körülmények, a biztonságos működtetés nem fenntartható, és az veszélyezteti Ada község lakosainak egészségét, vagy amennyiben erről országos szintű rendelet lép hatályba.

A Facebookon is megosztott levele, ahogy írták elsőként Ada Község Törzskarához juttatták el.

FRISSÍTÉS : Eredeti cikkünkben azt írtuk, hogy Adán a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség eddig is a hatalmi koalíciót képezte, azonban ez nem felel meg a valóságnak, mert Tóbiás József, az egyetlen tanácsos, aki jelenleg a VMSZ színeiben szerepel, még független jelöltként lett tanácsos.

A 2020-as önkormányzati választáson a Bilicki Zoltán vezette haladók 17, a VMSZ pedig 11 mandátumot szerzett a 29 tagú képviselő-testületben.

Az adai piac július 17-től nem működik (Fotó:  jkpstandard-ada.co.rs)

https://www.facebook.com/vmszada/photos/a.149523175145177/2976048139159319/?type=3&theater