Aleksandar Vučić államfő szerdán kijelentette, reméli, hogy Szerbia még az év vége előtt kap védőoltást a koronavírus ellen. Elmondta, a tárgyalások már folynak „egy országgal”, ahol már megkezdődött a polgárok oltása – adta hírül a szerbiai sajtó .

A belgrádi szív- és érrendszeri betegségek intézetének (Dedinje 2) építkezésén tett látogatása során Vučić elmondta, hogy a védőoltás lesz „Szerbia és a gazdaságunk megmentője”.

Újságírói kérdésre sem akart választ adni arra a kérdésre, hogy melyik országgal írja alá Szerbia a koronavírus elleni oltás beszerzéséről szóló megállapodást, de azt mondta, hogy megpróbálja Szerbiát felvetetni a védőoltásban részesülő első 30 ország közé.

Vučić elmondta, hogy a világjárvány gazdasági következményei miatt „Szerbiában nem lesz könnyű, de jobb lesz, mint bármelyik más európai országban”.

„A helyzet Szerbiában nem könnyű, de könnyebb, mint bárhol másutt Európában. A polgárok szabadon költhetik a pénzüket, ne aggódjanak, nem fog hiányozni sem a fizetés sem a nyugdíj, és egyetlen napot sem fognak a juttatások késni” – mondta az államfő.

 

Nem tudni, melyik országgal tárgyalnak a védőoltás beszerzéséről (Fotó: Shutterstock)