Az elmúlt huszonnégy órában Szerbiában 279 új fertőzöttet regisztráltak – olvasható a covid19.rs oldalon. A hivatalos tájékoztatás szerint vasárnap 15 órától számítva összesen 6915 személyt teszteltek az országban.

A koronavírus miatt vasárnap és hétfő között tizenkét személy vesztette életét, így a betegség megjelenése óta Szerbiában összesen 405-en haltak meg a betegség következtében. Az aktív fertőzöttek száma 4294, s jelenleg 154 személy van lélegeztetőgépen. A járvány megjelenése óta Szerbiában összesen 498 343 személyt teszteltek, és 18 639 polgárnak volt pozitív a tesztje.

Ana Brnabić kormányfő nyitotta meg a válságtörzs 15 órás sajtótájékoztatóját. Elmondta, kicsit kevesebb a fertőzöttek száma, mint az előző napokban, viszont több ember van lélegeztetőgépen, mint április közepén.  Hozzátette, meglátjuk, hogy újra növekedni fog-e a fertőzöttek száma az elmúlt napok tüntetéseit követően. Kérte a polgárokat, hogy tartsák be az intézkedéseket, hordjanak szájmaszkot és ne gyülekezzenek.

A hivatalos tájékoztatás szerint vasárnap 15 órától számítva összesen 6915 személyt teszteltek az országban (Fotó: aa.com.tr)