Ivica Dačić a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) elnöke kijelentette, hogy mindenkit kizárnak a pártból, akiről bebizonyosodik, hogy részt vett a kormányellenes tüntetéséken – írja az N1.

A jelenlegi szerb külügyminiszter azt mondta, hogy a párt tagjai a tüntetéseken való részvétellel kárt okoznak Szerbiának.

„Аz SPS a legerélyesebben elítélte az erőszakos eseményeket, amelyek az elmúlt napokban történtek a parlamentnél. Ennek nincs köze a járványhelyzethez, ez a hatalom erőszakos megdöntésére irányult” – mondta többek között Dačić, aki szerint azt is szeretnék elérni, hogy az SPS eltávolodjon a Szerb Haladó Párttól és Vučićtól.

„Amíg én vagyok a párt élén, az SPS Vučićtyal együtt védi Szerbia érdekeit. Ezért bel- és külföldön, valamint a párton belül és kívül sokan a bukásomat akarják. Az európai szocialisták szerint – ahová a demokraták is tartoznak –  az SPS csak akkor lehet a pártcsalád tagja, ha Vučić ellen van, leginkább ők szeretnék ha leváltanának. Mindezt ugyanazok a személyek szervezik, akik megpróbálják destabilizálni a szerbiai helyzetet” – mondta Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Fotó: N1)