Nekem az a fontos, hogy megkérjem az embereket, hogy fegyelmezettek legyenek, és akkor le fogjuk győzni a koronavírust – mondta Aleksandar Vučić vasárnap este a Pink Televízió Hit tvit című műsorában. Szerbia elnöke hozzátette, ebben a helyzetben semmi szükség sincs értelmetlen gyülekezésre.

Vučić szerint Szerbiának ebben a pillanatban megfelelő számú orvosa és kórháza van, s az egészségügyi intézményeket megfelelően felszerelték.

– Még 1137 lélegeztetőgépünk van – árulta el Vučić, aki elmondta, Szerbia jól felszerelt a koronavírus elleni harcban, azonban a kórházak tele vannak.

– Nekünk jó orvosaink, járványügyi szakembereink vannak… Megértem, ha valaki engem szeretne megbuktatni, hiszen ez politika! Azt viszont nem tudom elfogadni, amikor valaki a társadalom legértékesebb részét szeretné tönkretenni, ez pedig nem más, mint a mi orvosaink – közölte Szerbia elnöke, aki elismételte a pár nappal ezelőtt elmondott véleményét, amely szerint a szavazás alatt senki nem fertőződött meg, mert minden szükséges óvintézkedést betartottak.

– Ami a belgrádi labdarúgó örökrangadót illeti, amikor azt megrendezték, akkor kedvező volt a járványügyi helyzet. Tényleg azt gondolja valaki, hogy szeptemberben nem kell egy mérkőzést sem megnéznünk, nem kell élnünk. Hát, én alig várom, hogy megtekintsek egy találkozót, vagy hogy Vukannal vagy Danilóval elmenjen egy étterembe – mondta Vučić, aki a kijárási tilalommal kapcsolatban közölte, hogy az ő feladata, hogy gondot viseljen a polgárok egészségéről.

– Az orvosok úgy döntöttek, hogy nem kell kijárási tilalmat alkalmazni, mivel meg lehet másként is oldani a helyzetet. Én másként gondolom, s most is azt hiszem, hogy a kijárási tilalom bevezetése megfelelő lépés lenne – nyilatkozta Vučić, aki biztosította a polgárokat, hogy a bérek és a nyugdíjak nem fognak csökkenni, köszönve azoknak az embereknek, akik hittek a jelenlegi hatalomnak.

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke vasárnap este a Pink Televízió vendége volt (Fotó: Pink TV/printscreen)