A szombat este sem telik Belgrádban tüntetés nélkül: ismét különböző csoportok gyűltek össze, ahol a fiataloktól, a kisgyermekes családoktól egészen az államfő Koszovó-politikáját ellenzőkig, az oltásellenes csoportokig, a hívőkig sokféle társaság volt jelen.

Az N1 tudósítója szerint a megmozduláson jelen voltak olyan, férfiakból álló csoportok is, akik úgy tűnik, hogy szervezetten érkeztek, noha jelentős korkülönbség van az egyes tagok között.

Már a demonstráció kezdete előtt több száz, részben teljes oszlatófelszerelésben, részben civilben lévő rendőr, illetve csendőr állt készenlétben.

A szerb parlament előtt a több ezres tömeg lemondást, Aleksandar Vučić letartóztatását, Vučić távozását követelte skandálva.

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundžić

A Tanjug állami hírügynökség beszámolója szerint a rendőrség Belgrád központjában fiatalemberek egy csoportjától Molotov-koktélokat és gázmaszkokat kobozott el.

A belgrádi megmozdulás békésen telt el, kevesebb résztvevővel, mint a korábbi napokban. Sokan azt mondták, azért nem vesznek részt a megmozdulásokban, mert azokat „átvették a jobboldaliak”.

A polgárok 23 óra körül széledtek szét. A többség akkor döntött a távozás mellett, amikor egy egykori szerzetes,  Antonije Davidović ragadta magához a szót, aki többek között arra szólította az egybegyűlteket, hogy „akadályozzák az újságírókat munkájuk végzésében, annak érdekében, hogy ne hazudhassanak”.

Nyitókép: Filip Krainčanić/Nova.rs