Az újvidéki hírforrások szerint délután hat órakor megkezdődött a tüntetés székvárosban. A tüntetés eddig konfliktusmentes, a polgárok sétálnak és többek között azt kiabálják: „Mondjon le!”.

Az összegyűltekhez először Nemanja Pantović, a Tető a fejünk felett aktivistája szólt, majd Slobodanka Ninić, akit erőszakkal lakoltattak ki Újvidéken a lakásából. A legnagyobb tapsot és ovációt Miran Pogačar kapta, aki szintén a Tető a fejünk felett aktivistája és akit két nap után szabadlábra helyeztek.

Miran Pogačar a szerdai tüntetés alkalmával azt nyilatkozta az N1-es televíziónak, hogy a Szerb Haladó Párt aktivistái azok, akik provokálják a rendőrséget. Az aktivita megköszönte a polgárok szolidaritását és sétára invitálta azokat „Mindenki az utcára” felhívással.

Újvidéken az elégedetlenkedő polgárok a 021.rs jelentése alapján 19 órakor elindultak lezárni az autóutat, azonban rendőri kordonba ütköztek, nem engedték fel a tüntetőket az autóútra, ezért leültek a rendőrök elé a földre azt skandálva „Egy néphez tartozunk”.

Az újvidéki tüntetést a következő linket tudják követni: https://www.facebook.com/Radio021/videos/979635582462557/

Nyitóképünk: 021.rs