Belgrádban, Nišben, Újvidéken, Szabadkán, Nagybecskereken, Leskovacon, Pirotban, Vranjeban, Čačakon is újra utcára vonultak a polgárok, immár negyedik este, amióta megkezdődtek a rezsim ellenes tüntetések Szerbiában.

Este fél tíz körül Belgrádban megpróbáltak betörni a parlament épületébe, egy csoport fiatal férfi ledöntötte a korlátot és arra buzdították a tüntetőket, hogy tartsanak velük – láthattuk az N1 élő közvetítésében. A rendőrség először nem reagált, de a tömeg sem követte az incides előidézőit. Az N1 újságíróját élő adásban támadták meg és zavarták el a lépcsőről. A rendőrség később nagy erőkkel vonult fel az utcán.

Belgrádban az N1 Televízió jelentése szerint az est folyamán egy férfit késsel megsebesítettek a parlament épülete előtt. A sebesültet a mentők elszállították, a  támadót pedig letartóztatták. Több ezer polgár tüntetett a fővárosban, a parlament épületét lovasrendőrök védték.

Több incidens is történt az est folyamán, a tüntetők kisebb csoportja folyamatosan provokálta a csendőröket, kövekkel, görögtüzekkel dobálva őket. Az incidensek során több rendőr és tüntető is megsérült. A Beta hírügynökség fotósa és újságírója is megsérült a pénteki tüntetések során, őket az incidenseket kiprovokáló csoport kövekkel dobálta meg. A fotós kórházba került.

A fővároson kívül a tüntetések pénteken békésen zajlottak.

Nyitóképünk 021.rs