A zombori Oris Kft. értesíti a lakosokat, hogy július 13-a és 19-e között kombinált légi és földi szúnyogirtást végez Szabadka területén, olvasható a városi sajtóközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A kifejlett szúnyogok kombinált irtására, amennyiben kedvezőek lesznek az időjárási viszonyok, azaz nem lesz csapadék, szél és túl magas hőmérséklet, akkor az említett időszak első napján 18 és 23 óra között kerül sor.

Repülőgépes irtást Kelebia, Mérges, Alsó- és Felső Tavankút, Radanovác, Zorka, valamint Makkhetes helyi közösségekben végeznek.

Földről történő irtásra pedig Újfalu, Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Peščara, Sétaerdő, Központ I., Központ II., Központ III., Harcosok sorakozója, Bajnát, Újváros, Kertváros, Kisradanovác, Vasutas település, Palics, Hajdujárás, Csantavér , Misityevó, Kisbosznia, Györgyén, Nagyfény, Újzsednik, Visnyevác, Békova, Bajmok, Ludas és Királyhalom helyi közösségekben kerül sor.

A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, a levegőből pedig lambda cihalotrin alapú hatóanyaggal, ami a méhekre is mérgező, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométerrel a kezelt területen kívül. A vegyszer hatása 3 napig tart.

Az Oris Kft. honlapján illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelendő területeket.

További tájékoztatást a 025/515 50 55 telefonszámon lehet kérni.