Szerbia Honvédelmi Minisztériuma tagadta, hogy a 63. ejtőernyős brigád olyan parancsot kapott volna, hogy vegyen részt a tüntetések megfékezésében. A minisztérium közleménye szerint az említett brigádnak nem az a feladata, hogy az erőszakos tüntetők ellen harcoljon, és soha nem is kapott senkitől se még hasonló feladatra se parancsot. A közlemény arra is kitér, hogy a Szerb Katonaság a 63. ejtőernyős brigádot csakis az alkotmány és a törvényes előírásokkal összhangban veti be.

A minisztérium szerint az információ, hogy az említett brigád megtagadta az utasítást, és nem vett részt a tüntetések megfékezésében, a sajtónak egy olyan személy tálalta, aki egy nem reprezentatív szakszervezet elnöke: Dejan Pavlović a nyilatkozata miatt majd a katonarendőrség hallgatja majd meg, aki a minisztérium szerint valótlanságokat terjesztett.

A hadsereg 63. ejtőernyős brigádja megtagadta, hogy részt vegyen a tüntetések megfékezésében

Arra kérjük a sajtót, hogy ne jelentessenek meg ilyen hamis híreket, és hogy legyenek azzal tisztában, hogy amennyiben megteszik, akkor ők is felelősek lesznek a lakosság nyugtalanítását előidéző álhírek miatti következményekért – olvasható a közleményében.

Fotó: Jovo Mamula