A szomszédos államokban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, a Magyarországon regisztrált új esetek többsége külföldről hurcolta be a vírust, ezért nem zárható ki, hogy a mostaninál szigorúbb intézkedéseket vezet be a magyar kormány, mondta csütörtöki  sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – írja a 444.hu.

Gulyás elmondta, hogy az Operatív törzs figyelemmel kíséri a helyzetet, és ha a testület csütörtök esti ülésén korlátozásokat javasol, akkor haladéktalanul intézkednek.

„A határok jelenleg nyitva állnak, mindenki szabadon utazhat, de elképzelhető, hogy a napokban ez változhat”- mondta Gulyás Gergely.

A kormányülésen úgy látták, hogy az egész világban és főleg a környező országokban aggasztó adatok látnak napvilágot. Horvátországban 87 aktív eset 934-re nőtt, Szlovéniában a korábbi jó adatokhoz képest ma 223 új megbetegedést azonosítottak, a szerbeknél 3369-re nőtt az aktív fertőzöttek száma, 297-re Szlovákiában és Ausztriában 449-ről 1086-ra – ismertette az adatokat a miniszter.