Elmarad a vasárnapra meghirdetett jubileumi, hatvanadik felsőhegyi aratóünnepség, tájékoztatta Facebook oldalán az érintett védnököket, nézőket és érdeklődőket Ősz Szabó Imre szervező.

Mint írja, a rendezvény nemcsak a koronavírus, hanem egy erősebb negatív, romboló helyi erő miatt marad el.

A szervező szerint már minden készen állt: harminc aratócsapat jelentkezett be, valamint sport- és főzőcsapatok, emellett elkészültek az ajándékok, a magyar minisztériumi vendégek – a parlament alelnöke – számára szállást foglaltak, és megkapták a szükséges hatósági engedélyeket is.

– Viszont a helyi tornaterem épületét nem kaptuk el az ételek- és régiségek kiállításának megszervezésére. De nemrég, a választások alkalmával az iskola épületét használták szavazóhelyként. A park és a kultúrház körüli karbantartásra, például fűnyírásra nem kaptunk a falu vezetőségétől segítséget. Nem, hogy anyagi, de még erkölcsi támogatást sem kapunk, sőt mindent elkövettek,hogy ez a nagyszabású, falunk hírnevét növelő ünnepség elmaradhasson – írja Ősz Szabó Imre, aki rámutatott, hogy az ünnepségsorozat hatvan éven át nem szakadt meg, de most egyeseknek ezt is sikerült elérniük.