Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedd este többezer ember gyűlt össze Belgrádban a parlament előtt, hogy a hétvégi kijárási tilalom ellen tiltakozzon, amelyet Aleksandar Vučić jelentett be.

22:15 körül a tüntetők egy csoportja behatolt a szerb parlament épületébe. Ezt követően a rendőrség közbelépett és kiszorította a tiltakozókat a képviselőházból. A rendőrség és a tüntetők közötti összecsapások a parlament előtti téren is folytatódtak. A demonstrálók köveket, üvegeket dobáltak a rendőrökre, ezek viszont könnygázzal válaszoltak és bevetették a lovasrendőrséget is.
A tüntetők három rendőrkocsit is felgyújtottak. A rendőrök végül kiszorították a parlament elől a tüntetőket, akik az RTS épülete előtt gyülekeztek. A rendőrség itt is könnygázt vetett be, majd az összecsapások a környező utcákban is folytatódtak.

A parlament épületét kordonokkal vették körül, hogy a tüntetők ne tudjanak visszatérni. A rendőrség beszámolója szerint hajnali két órára sikerült biztosítani a “rendet”.

A rendőrség több embert is őrizetbe vett. Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója szerda reggel azt mondta, hogy becslése szerint mintegy 5.000 ember lehetett a belgrádi tüntetésen. Szavai szerint Újvidéken és Kragujevacon is voltak tiltakozó megmozdulások.

Vladimir Rebić, a rendšrsčg igazgat+ja szerda reggel azt mondta, hogy negyvenhárom rendőr és tizenhét civil sérült meg az összecsapásokban.

Belgrádban és Újvidéken ma este is szerveznek tüntetést.