A szerb védelmi minisztérium közölte, hogy Aleksandar Vulin megismételt koronavírus tesztje negatív lett és az orvosok döntése nyomán folytatja hivatali teendőit, írja az N1 Televízió.

A minisztériumi közlemény szerint a tárcavezető első tesztjét június 24-én végezték, és Vulin azóta volt házi karanténban is, miután kapcsolatba került egy fertőzött államtitkárral.

– A miniszter tesztjének eredménye, mely néhány nap után érkezett meg, pozitív lett, és erről a közvéleményt is tájékoztattuk. A tárcavezetőn az izoláció időszakában sem jelentkeztek a koronavírus tünetei és állandó orvosi megfigyelés alatt volt – olvasható a közleményben, melyben hozzáteszik, hogy Vulin mindenkinek köszöni, aki az egészsége felől érdeklődött.

Amint arról előző cikkünkben írtunk, a védelmi minisztérium és a hadsereg Sloga (Egyetértés) elnevezésű szakszervezete kérdőre vonta a válságstábot és a többi illetékest, hogy miért engedték meg Aleksandar Vulinnak, hogy kórházakat látogasson, amikor kilenc napja derült ki róla, hogy fertőzött, a kötelező hatósági karantén pedig tizennégy nap.

A koronavírussal fertőzött védelmi miniszter ma hivatali látogatást tett a Novi Pazar-i kórházban

Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter ma látogatást tett a Novi Pazar-i kórházban, ahová egyúttal segélyt is vitt. A hírben nem lenne semmi szokatlan, ha kilenc napja nem közölték volna, hogy a tárcavezető is elkapta a koronavírust, írja a 021.rs.