Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter ma látogatást tett a Novi Pazar-i kórházban, ahová egyúttal segélyt is vitt. A hírben nem lenne semmi szokatlan, ha kilenc napja nem közölték volna, hogy a tárcavezető is elkapta a koronavírust, írja a 021.rs.

Amint azt június 27-én a védelmi minisztérium közölte, „Vulin tünetmentes, és továbbra is eleget tesz kötelezettségeinek, de szigorúan tartja magát az otthoni karanténelőírásokhoz”.

Koronavírusos a miniszter

Aleksandar Vulin védelmi miniszter koronavírus-tesztje pozitív lett. A tárcavezetőnek nincsenek tünetei, ennek ellenére otthoni karanténba vonult, tudatta a minisztérium. „Vulin miniszter továbbra is eleget tesz kötelezettségeinek, de szigorúan tartja magát az otthoni karanténelőírásokhoz” – olvasható a tárca közleményében..

Ennek ellenére Aleksandar Vulin ma körbejárta a Novi Pazar-i kórházat, ahová nem üres kézzel ment, segélyként egészségügyi védőfelszerelést, ötezer pár védőkesztyűt, ötezer arcmaszkot és ezer védőöltözetet vitt.

Amennyiben a tárcavezető akkor fertőződött meg, amikor azt a minisztérium közölte, úgy a védelmi miniszter nem tartotta be a kötelező kéthetes karantént, mutatott rá az N1 Televízió.

A védelmi minisztérium és a hadsereg Sloga (Egyetértés) elnevezésű szakszervezete a látogatás kapcsán közölte, hogy abban lenne semmi szokatlan, ha június végén nem közölték volna, hogy a tárcavezető is elkapta a koronavírust.

A szakszervezet kérdéssel fordult a válságstábhoz és a többi illetékeshez, hogy hogyan engedélyezték Vulin számára kilenc nap után az effajta tevékenységet, amikor a kötelező karantén az előírások szerint tizennégy nap.

– A miniszter vajon tesztelte-e magát két alkalommal, és vajon mindkét tesztje negatív lett-e? Ha nem, akkor ki engedte meg neki, hogy veszélyeztesse a környezetében lévő embereket? – sorolja a kérdéseket a katonai szakszervezet közleménye.

Nyitókép: mod.gov.rs