A koronavírus világjárvány megjelenése óta Szabadkán összesen 86 személynél mutatták ki az új típusú koronavírussal való fertőzést. Az észak-bácskai városban a helyi válságstáb közleménye szerint négy új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

A Szabadkai Közkórház fertőző osztályán jelenleg tíz koronavírusgyanús pácienset kezelnek, valamennyiük állapota stabil.

Az elmúlt 24 órában a légúti megbetegedéseket kezelő kórházi rendelőben tizennégy beteget vizsgáltak meg, öt páciens szorul kórházi kezelésre, akiket koronavírus gyanújával tartottak bent az egészségügyi intézményben. Valamennyiüket a fertőző osztályon különítették el, s a PCR-teszt eredményére várnak.

A csütörtöki öt mintavételből három személynek lett pozitív a tesztje.

Tekintettel a fertőzöttek számának növekedésére országos szinten, a szabadkai válságstáb javasolja a polgároknak, hogy minden zárt helyiségben és a közlekedési eszközökön viseljenek védőmaszkot, tartsák be a távolságot, használjanak fertőtlenítőszert és rendszeresen mossanak kezet. A fiatalabbaktól azt kérik, ne gyülekezzenek sokan zárt helyiségben, tekintettel, hogy mind gyakrabban betegszenek meg koronavírustól a fiatalabb korosztályhoz tartozók.

A Válságkezelő Városi Törzskar napi szinten a legnagyobb figyelemmel követi a járványhelyzetet a városban, és amennyiben szükség lesz a helyzet alakulásától függően meghozzák a szigorító intézkedéseket.