Alig egy hetet töltött a vezérigazgatói székben Ződi Zsolt, akit múlt szerdán neveztek ki az Index élére. A hírportál működése továbbra is bizonytalan, az Index.hu Zrt. egyelőre vezérigazgató nélkül működik tovább.

Az Index előző hétvégén jelentetett meg egy szolgálati közleményt, amelyben azt írták, veszélybe került a működésük, olyan külső befolyás érte őket, hogy az akár a szerkesztőség megszűnésével is járhat. Dull Szabolcs főszerkesztőt gyorsan vissza is hívták az igazgatóságból, bár főszerkesztői helyét megtarthatta. Majd Bodolai László, a hírportált működtető Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke nem sokkal később arról tájékoztatott, hogy Pusztay András vezérigazgató távozik a cégtől, azonnal érkezett is a helyére Ződi Zsolt médiajogász, Bodolai közeli jó barátja.

Az új vezérigazgató jött, látott – és menekült. Ződi Zsolt távozását azzal indokolta: „Miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számomra.”

Ami elgondolkodtató, hogy Bodolai László erről ugyanakkor tájékoztatta a saját szerkesztőségét, mint a sajtó többi képviselőjét. Az Index június 30-tól vezérigazgató nélkül működik tovább. A főszerkesztő legújabb szolgálati közleményében azt írja: „A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó.”

Múlt héten írtunk részletesen arról, hogy mi is történik a hírportálnál és mire lehet számítani náluk a jövőben.


Veszélymérő (Illusztráció: Index)