Dr. Milena Šćekić a Vajdasági Klinikai Központ orvosa a bőrszíne miatt brutális módon sértegetett egy Írországból érkezett színes bőrű hallgatót, aki az Újvidéki Orvosi Egyetemen tanul – írja a Blic.

Az incidens hétfőn történt, amikor dr. Šćekić a liftből akarta kizavari a lányt. Azt mondta neki, hogy a koronavírus miatt hagyja el a liftet.

Az egyetemista erre azt felelte, hogy már több emberrel utazott a liftben és nem tudja mi ezzel a probléma. Ekkor a doktornő angol nyelven ezt modta neki: „You go out because corona is now. You go out! F**k you!’’ ( Menj ki a korona miatt, ki kell menned, b…szd meg).

Nem sokkal később még egy személy szállt be a liftbe, a lány pedig megkérdezte a nőt, hogy ezzel a személlyel miért nincs gondja.

„’With you I have a problem because you are a black krava’’ ( Veled az a gond, hogy egy fekete tehén vagy) – volt a válasz.

A jelenetsorról felvétel is készült, amely nagy port vert fel a közösségi oldalakon. A legtöbben elítélik a rasszista megnyilvánulást.

Dragi moji prijatelji novinari, ja znam da smo ovih dana svi preokupirani situacijom u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, ali apelujem da se u Vašim rubrikama nađe i ovo. Predstavljam vam, dakle, njegovo veličanstvo, RASIZAM.Ni manje ni više, nego na medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Napadnuta studentkinja je, verovatno, na razmeni. Iz Irske je, toliko znam. Sutra će se vratiti kući, a Srbija će za nju biti jedna ružna uspomena zahvaljujući ovoj gospođi koja je, zamislite, Doktorka. Milena Šćekić, ako se ne varam. I to, bez trunke etike, treba nekoga da leči.

Posted by Dejan Bagarić on Tuesday, June 30, 2020

 

Az ír egyetemista egy diákcsere program keretében tanul Újvidéken, sokan biztosították támogatásukról, többen pedig dr. Šćekić felelősségrevonását követelik.

____________________________________________________________________

Fotó: Blic