Egy orvosokból és egészségügyi nővérekből álló csoport kedden Novi Pazarban hátat fordított az intézménybe látogató miniszterelnöknek és egészségügyi miniszternek: a kórház dolgozói így fejezték ki elégedetlenségüket a településen történt intézkedésekkel kapcsolatban.

Ana Brnabić miniszterelnököt és Zlatibor Lončar egészségügyi minisztert a polgárok egy csoportja sem fogadta kitörő örömmel: az elégedetlenkedők közül többen is folyamatosan kiabáltak, miközben a kormány tagjai nyilatkoztak az újságíróknak. Néhányan azt kérdezték tőlük, hogy miért nem védőfelszereléseket hoztak, hiszen mintegy ezer embert fertőzött meg az új típusú koronavírus, s sokan el is hunytak az elmúlt időszakban, írja a Nova.rs.

Az elégedetlenkedőket Ana Brnabić politikai aktivistáknak nevezte, és közölte, hogy elpolitizálják a helyzetet, amely Novi Pazaron nem különbözik jelentősen a másik városban tapasztalttól, azzal a különbséggel, hogy ott nem csinálnak belőle politikai kérdést. Amíg ezt a miniszterelnök kijelentette, a jelenlevők egy része azt kiabálta, hogy csalók, s miközben Ana Brnabić és Zlatibor Lonča beszélt, az elégedetlenkedők folyamatosan fütyültek.

Az egészségügyi dolgozók egy csoportja, ugyanúgy, ahogy azt tették május közepén a belgiumi kollégáik, hátat fordítottak a kormány tagjainak.

Zdravstveni radnici u Novom Pazaru

Hrabri Pazarci ✊

Posted by Veče sa Ivanom Ivanovićem – Zvanična stranica on Tuesday, June 30, 2020

A miniszterelnök a beszédje során megemlítette, hogy Novi Pazarban a dolgok rendben vannak, és gyógyszerből is akad elég, majd közölte, hogy nem igazak azok a hírek, amely szerint az Aleksandar Vučić által a városba hozott lélegeztetőgépek közül csak három működik. Arról, hogy pontosan hány működőképes lélegeztetőgép van a Novi Pazar-i kórházban, Ana Brnabić egy szót sem szólt, csak annyit közölt, hogy a lélegeztetőgépekről szóló mesék nem igazak.