Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság Párt alelnöke és Vladimir Todorić ügyvéd kedden délután bűnvádi feljelentést tettek Ana Brnabić miniszterelnök, Zlatibor Lonačar egsészségügyi miniszter, valamint az a négy orvos ellen, akik tagjai a köztársasági válságstábnak. A feljelentés szerint fennáll a gyanú, hogy valamennyien veszélyeztették a polgárok életét és egészségét.

Marinika Tepić a feljelentés átadása után az újságíróknak elmondta, hogy Brnabić, Lončar, Zoran Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Branimir Nestorović és Predrag Kon valamennyien március óta félrevezették a közvéleményt, amikor a választások miatt tudatosan bejelentették a vírus megjelenését.

A köztársasági válságstábot a Szabadság és Igazságosság Párt alelnöke Aleksandar Vučić és klikkjének a stábjának nevezte, amely egy paravánként működött a polgárok becsapására. Tepić szerint bizonyítékok állnak a rendelkezésére azzal kapcsolatban, hogy a válságstáb tagjai szándékosan csapták be az embereket és manipulálták a közvéleményt az információkkal. A politikus hozzátette, Brnabić és Lončar Novi Pazar-i látogatása előtt valaki éjszaka leszedte a táblára korábban kiragasztott gyászjelentéseket, hogy hamis képet fessen a valós helyzetről, ami abban a szerencsétlen városban történik.

Todorić kihangsúlyozta, hogy az egészségüggyel és a járvánnyal kapcsolatos szerbiai törvények nem ismerik a válságstáb fogalmát, így az nem más, mint egy magántestület, amelynek a tulajdonosa az, aki létrehozta. Az ügyvéd szerint ebbe a fantomtestületetbe azok kerülhettek be, akik nem csinálnak semmilyen problémát és szófogadók. Todorić hozzátette, hogy maga Predrag Kon is elismerte az egyik interjú során, hogy Szerbiát felkészületlenül érte a vírus megjelenése.