Minden kétséget kizáróan a Vajdasági Magyar Szövetség a Vranje községhez tartozó Neradovacban aratott elsöprő győzelme lett a mai nap legszórakoztatóbb híre, miközben inkább sírni kellene ezen, ugyanis a vranjei történések pontosan megmutatják, mennyire értelmetlenek Szerbiában a választások…

Mint arról korábban beszámoltunk, Vranjéban a köztársasági parlamenti választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség a harmadik helyen végzett. Az Aleksandar Vučić – Gyerekeinkért listára 25.187, a Szerbiai Szocialista párt – Egységes Szerbia koalíciójára 5.836, a Vajdasági Magyar Szövetségre pedig 1.265 polgár szavazott. Az InfoVranjske cikke szerint Neradovac faluban mindenki a VMSZ-re voksolt, mint ahogyan a Dositej Obradović Általános Iskolában lévő szavazókörbe tartozó polgárok egy része is.

Hogy nem történt szavazatvásárlás, azt Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke közleményben és fizetett Facebook-bejegyzésben támasztotta alá, mivel véleménye szerint véletlen egybeesés, hogy a Szerb Jobboldal nevű párt a négyes sorszámmal indult a vranjei helyi választásokon. Az őket támogató szavazópolgárok valószínűleg mindkét szavazólapon a négyes számot karikázták, ebből adódhatott a furcsa eredmény.

Azonban mire ez a Pásztor-magyarázkodás megszületett, az internet népe már több mémet is készített a témában: videók és vicces képek, bejegyzések töltötték meg pénteken az emberek Facebook-hírfolyamát, amelyek közül néhányat mi is közzéteszünk.

Jó szórakozást!

U Vranje nema laganje.

Posted by Žorž Papadubi on Thursday, June 25, 2020

 

 

Magyar nacionalista Váci Mihály!!!Glászáj za Vrányé barátom!lista #4!!!

Posted by Naše Svinje su najprljavije u Selu on Friday, June 26, 2020