Žarko Trebješanin pszichológus szerint a köztársasági válságstáb a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban „finoman szólva is félretájékoztatott”, amit pedig nem enged meg az etika, és morálisan sem elfogadható – írja a 021.rs.

„Egyértelmű, hogy manipulálnak bennünket, mint ahogy az is, hogy egyik hétvégén korlátoznak, a másikon nem, majd ismét bevezetnek valamilyen intézkedést és így tovább…ez inkább politikai alapon történik, nem egészségügyi okokból“ – véli a pszichológus, aki azon a véleményen van, hogy a „szakma“ azon tagjai kerülhettek be a válságstábba, akik a politikusok érdekeit képviselik, viszont ők sincsenek egységes állásponton.

„Főleg olyan tagjai vannak ennek a stábnak, akik olyan ajánlásokat tettek, amely a hatalomnak felelt meg a legjobban, és figyelmen kívül hagyták az egészségügyi szempontokat. Egyszer sem voltak más véleményen, mint a hatalmon lévők. Egyértelmű, hogy a halottak és fertőzöttek számával is manipuláltak“ – fejtette ki véleményét Trebješanin, aki szerint egy bizonyos szintig manupulálhatók az emberek.

Panić: Kevés a PCR teszt és védőfelszerelésből sincs elég

„Addig lehet manipulálni az embereket, amíg eljön az idő, hogy a hasuk is megérzi ezt. A gondolkodás manipulálható, de ha valakit arról kell meggyőzni, hogy nem éhes, vagy van munkája, de ez nem így van, akkor lassan magukhoz térnek és másképpen kezdenek gondolkodni” – zárta szavait a pszichológus.

____________________________________________________________________

Fotó: 021.rs