A Žagubica községhez tartozó Breznica faluban a vasárnapi választásokon a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – gyermekeinkért nevű listája a szavazatok száz százalékát kapta – írja az RTS honlapja.

A 124 szavazásra jogosult személy közül 94-en járultak az urnához, és mindannyian erre a listára voksoltak.

„Azért mert ő (Vučić) a legjobb és mi szeretjük, azért szavaztunk rá, hogy kapjunk valamit” – mondta egy helyi asszony az RTS stábjának.

Egy másik helyi polgár azt mondta, örülnek, hogy a választások előtt megjavították az utakat.

„Itt soha sem volt ellenzék, Breznica mindig a legújabb trendek mentén haladt, úgyhogy itt nem létezik ellenzék“ – fejtette ki véleményét egy helyi lakos.

Az előző választásokon Sige és Bliznak tartották a “rekordot”, akkor eme falvak lakosságának 98 százaléka szavazott a hatalmon lévő pártra, most kissé aládobtak, “csak” 95 százalékos eredményt értek el, Breznicának viszont sikerült az, amit nehéz lesz felülmúlni.

A hatalmi part szerint nem meglepetés az ilyen mértékű siker.

„A község ugyan meglehetősen széttagolt, de mi mindig itt vagyunk ezekkel az emberekkel és segítünk nekik, ami meg is látszik a szavazás eredményén” – mondta Predrag Ivković, Žagubica község elnöke.

 

A kis hegyi faluból sokan dolgoznak külföldön, akik viszont itt maradtak azt várják, hogy nem hiába szavaztak a haladókra.

„A mezőgazdaság terén várok segítséget, hitelt szeretnék felvenni, egy kisebb farmon szeretnék gazdálkodni” – mondta egy helyi fiatalember.

Egy másik helyi polgár szerint a helyzet nem javul gyorsan, de talán tíz év múlva a gyermekeinek már jobb sora lehet.

Egyébként a helyi iskola a két választási ciklus között diák nélkül maradt, de a helyiek remélik, hogy a tanterem a közeljövőben nem csak a választások lebonyolítására szolgál majd.

____________________________________________________________________

Fotó: RTS