Sajtóinformációk szerint öt szerbiai futballbíró is megfertőződött koranavírussal. Mindannyian a szerb Szuperliga mérkőzésein bíráskodtak – írja a 021.rs.

Elkapta a vírust Srđan Jovanović, valamint két segítője Milan Mihajlović és Uroš Stojković, akik a szerdai Partizan-Vojvodina kupadöntőn bíráskodtak volna, de Novak Simović is megbetegedett, aki a Partizan-Crvena zvezda örökrangadót dirigálta.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Simović ezen a meccsen fertőződött-e meg. Hétfőn számoltunk be róla, hogy a szerb bajnok öt játékosánál is kimutatták a koronavírust.

Szerbia: A bajnok öt labdarúgója is elkapta a koronavírust

A napokban több szakember is bírálta a Szerbiai Labdarúgó Szövetséget, mert az örökrangadót mintegy 15.000 néző előtt játszották, és meglehetősen lazán vették az egészségügyi előírásokat.

A belgrádi sajtó szerint a vírust a játékvezetők közül még Novak Simović öccse, Miloš kapta el, aki a Javor-Inđija meccsen kellett volna hogy bíráskodjon.

A Partizan-Vojvodina kupadöntő szerda este 19 órakor kezdődik Nišben, remélhetőleg az egészségügyi rendelkezések betartásával.

____________________________________________________________________

Fotó: 021.rs